måndag 2 juni 2014

Marängkaka



Sommar och sol med marängkaka! AH!

Ingredienser:

BOTTEN: 
125g smör
1 dl socker 
3 ägg gulor 
1½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver 
1 dl mjölk 

MARÄNG:
3 äggvitor 
1½dl socker 

+
2 dl vispgrädde 
1 liter jordgubbar (och/eller andra bär)

Gör såhär: 

1. Vispa smör och socker pösigt. Vispa i gulorna en i taget. Blanda de torra ingredienserna med varandra och tillsätt i smeten tillsammans med mjölken. Blanda väl. Dela smeten jämnt ut i två kakformer, vars botten är täckt med bakplåtspapper. 
2. Vispa äggvitorna i en ren och torr skål tills hårt. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills marängen håller sin form. 
3. Dela också marängen i två kakformer men bred inte marängen helt ut i kanterna utan lämna ca. 1 cm från alla kanter. 
4. Grädda i 175 grader i ugnens nedre del i ca. 20-25 min. Låt svalna. 
5. Vispa grädden och dela jordgubbarna och dekorera det ena bottnet med hälften av bären och grädden. Lägg den andra kakan ovanpå den dekorerade och häll resten av grädden och bären ovanpå den. 
6. NJUT! 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar