lördag 10 maj 2014

Gul ostkaka


Ingredienser: 

200 g havrekex 
100 g smör 
1 tsk ingefära 

4 st gelatinblad 
2/½ dl vispgrädde
400 g färskost 
1 ½ dl socker
2 msk vaniljsocker 
½ dl citronsaft 

2 dl mango puré 
3 gelatinblad
½ dl citronsaft

Gör såhär: 

1) Krossa kexen och smält smöret. Blanda smöret med smulorna och blanda i ingefäran. Tryck smeten i en kakform vars botten är klädd med bakplåtspapper. Sätt i kylskåpet. 
2) Sätt gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden och tillsätt sockren och osten. Hetta upp citronsaften i mikrovågsugnen och blanda i gelatinbladen. Häll citronsaften sedan i en tunn tråd i smeten . Vispa väl. 
3) Häll smeten i formen och låt stelna i kylskåpet minst 4h. 
4) Sätt resten av gelatinbladen i kallt vatten. Värm citronsaften och blanda i gelatinbladen. Sätt mango purén i en skål och häll citronsaften i den. Blanda väl. Häll i formen. Låt stå i kylskåpet minst 1h. 
5) Skär försiktigt kanterna loss från formen och dekorera. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar