Ingredienser:
100 g smör
1 tsk ingefära
4 st gelatinblad
2/½ dl vispgrädde
400 g färskost
1 ½ dl socker
2 msk vaniljsocker
½ dl citronsaft
2 dl mango puré
3 gelatinblad½ dl citronsaft
Gör såhär:
1) Krossa kexen och smält smöret. Blanda smöret med smulorna och blanda i ingefäran. Tryck smeten i en kakform vars botten är klädd med bakplåtspapper. Sätt i kylskåpet.
2) Sätt gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden och tillsätt sockren och osten. Hetta upp citronsaften i mikrovågsugnen och blanda i gelatinbladen. Häll citronsaften sedan i en tunn tråd i smeten . Vispa väl.
3) Häll smeten i formen och låt stelna i kylskåpet minst 4h.
4) Sätt resten av gelatinbladen i kallt vatten. Värm citronsaften och blanda i gelatinbladen. Sätt mango purén i en skål och häll citronsaften i den. Blanda väl. Häll i formen. Låt stå i kylskåpet minst 1h.
5) Skär försiktigt kanterna loss från formen och dekorera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar