måndag 10 mars 2014

Choklad maräng

Första gången jag lagade stora maränger, och för all lycka blev det riktigt bra. De är supersöta! 


3 stora äggvitor
2 dl socker
2 msk florsocker
1 tsk vaniljarom
200 g mörk choklad

1. Värm ugnen till 135 grader
2. Smält chokladen och låt svalna
3. Vispa äggvitorna (tills topparna hålls kvar då du lyfter på vispen)
4. Vispa i sockret lite i taget och sedan vaniljen och florsockret. Vispa ännu i ca 5 minuter.
5. Använd en visp för att göra chokladmönster ovanpå marängen. Blanda inte i chokladen, utan använd dig av en stor sked för att lyfta marängformade klumpar på ett bakplåtspapper. När det inte mer finns någon choklad på ytan av degen gör samma sak på nytt.
6. Grädda i 40-50 minuter (eller tills de lossnar lätt från bakplåtspappret)
7. Låt svalna.




 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar