söndag 16 mars 2014

Chocolatechip cookies


Jag har länge experimentera med flera olika resept för cookies. Jag har äntligen hittat en lösning på hur man får dem lite krispiga på kanterna men mjuka i mitten! 

6 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
1 tsk salt
225 g smör 
3 dl socker
½ dl farinsocker 
1½ tsk vaniljessans 
1 ägg
200 g choklad (mörk-, mjölk- eller vitchoklad)  

1. Sätt en baksten i ugnen och värm den till 200 grader. Ifall du inte har en baksten kan du använda en bakplåt normalt. 
2. Vispa mjuka smöret med sockret och tillsätt vaniljessans lite i taget och sedan ägget. Vispa väl.
3. Blanda i mjöl, bakpulver och salt. 
4. Skär chokladen i små bitar. Sila chokladen för att få bort de minsta bitarna. Häll sedan bitarna i smeten och blanda. 
5. Rulla bollar och sätt dem på bakstenen/plåten och platta till dem. Grädda i ca 6-10 minuter beroende på ugn. Kexen skall vara gyllenrbruna på kanterna. 
6. Låt svalna på ett galler. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar