Jag har länge experimentera med flera olika resept för cookies. Jag har äntligen hittat en lösning på hur man får dem lite krispiga på kanterna men mjuka i mitten!
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
225 g smör
3 dl socker
½ dl farinsocker
1½ tsk vaniljessans
1 ägg
200 g choklad (mörk-, mjölk- eller vitchoklad)
1. Sätt en baksten i ugnen och värm den till 200 grader. Ifall du inte har en baksten kan du använda en bakplåt normalt.
2. Vispa mjuka smöret med sockret och tillsätt vaniljessans lite i taget och sedan ägget. Vispa väl.
3. Blanda i mjöl, bakpulver och salt.
4. Skär chokladen i små bitar. Sila chokladen för att få bort de minsta bitarna. Häll sedan bitarna i smeten och blanda.
5. Rulla bollar och sätt dem på bakstenen/plåten och platta till dem. Grädda i ca 6-10 minuter beroende på ugn. Kexen skall vara gyllenrbruna på kanterna.
6. Låt svalna på ett galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar