torsdag 20 februari 2014

Kaffekräm


Jag älskar kaffe! Kaffeglass, kaffe smakande bakelser allt som har i sig ordet kaffe. 
Hittade i den nya BAKA tidningen ett resept med kaffekräm och kunde inte motstå att testa på det. 

4-6 portioner

3 dl grädde
1½ dl mjölk
6 äggulor
½ dl socker
2 msk snabbkaffe
2 msk kokande vatten
+ kakaopulver

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Koka upp grädden och mjölken men låt inte koka! Vispa äggulorna för hand och häll den heta grädden över äggulorna. Tillsätt sockret och vispa.
3. Koka upp vatten i en vattenkokare. Blanda snabbkaffet i vattnet och häll i smeten. Blanda väl.
4. Häll i formar som håller värme och sätt formarna på en djup plåt. Häll vatten i plåten så mycket det ryms. Sätt folie över hela plåten.
5. Sätt i ugnen för ca 45-60 minuter och låt svalna. Dekorera med kakaopulver.
6. Förvara i kylskåpet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar