torsdag 7 november 2013

Brownies

Reseptet ger ca. 15 brownies.

 Ingredienser:
  • 400 g mörkchoklad
  • 200 g smör
  • 1 msk kakaopulver
  • 3,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 6 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • ½ tsk salt
Gör såhär:  

Sätt ugnen på 180 grader. Klä en 30x20cm ugnsform med bakplåtspapper.
Smält chokladen och smöret i en kastrull på låg värme. 
Blanda i kakaon och sockret. 
Tillsätt vaniljen och äggen (en i taget) och blanda väl.
Blanda i mjölen och salt.
Häll i ugnsformen och grädda i 25 min.
Låt svalna. 
(dekorera med vitchoklad)


För att lyckas bra med dina brownies: 
1. Du vill ha dina brownies lite mjuka inuti. Ha dem inte för länge i ugnen!
2. För att få snygga brownies, gäller det att ha brownisarna i kylskåpet under natten förrän du skär dem i bitar.
3. Dekoreringstips: vitchoklad ser alltid bra ut på en mörkbrun bakelse.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar