måndag 7 oktober 2013

Ljusröda macarons med vaniljkräm


Macarons anses vara svårt att göra, och det krävde mig också några plåtar av dessa förrän jag lyckades. Ge inte upp! 

Ingredienser: 

1,75 dl mandelmjöl
2,5 dl florsocker
2 äggvitor
0,5 dl strösocker
ljusrött livmedelsfärg 
fyllning:
4 msk mjukt smör
0.5 tl vaniljessans
2,5 dl florsocker       

Gör så här:

1. Finfördela mandelmjölet i en mixer. Sila mjölet för att vara säker att alla klumpar är borta. 
2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i strösockret lite i taget och blanda väl.
3. Blanda florsockret och mandelmjölet med varandra. Tillsätt av blandingen lite i taget i marängen. Blanda försiktigt. Sätt i färgämne.
4. I början är degen tjock, men försiktig blanding gör att den blir tunnare. Degen är färdigt blandad då den rinner från slickepotten som ett band. 
5. Klä en bakplåt med bakplåtspapper, och spritsa degen i små (diameter ca. 2 cm) cirklar. Slå bakplåten i bordet några gånger för att få bort luften ur macaronerna. 
6. Låt stå ca 30 min i rumsptemperatur för att macaronerna skall stelna ovanpå. När du rör försiktigt ytan borde den inte vara klibbig. 
7. Grädda i 10-15 min på 150 grader beroende på ugn. Kontrollera därför efter 5 minuter om de har blivit bruna så sätt värmen på mindre. 
8. Macaronerna är färdiga då de har en fot och ett hårt skal. Om de inte lossnar hela från plåten sätt in i ugnen för några minuter till. 
9. Låt svalna på ett galler. 
10. Laga krämen: vispa rumsvarmt smör och tillsätt florsockret och vanilj. Vispa väl. 
11. Fyll macaronerna. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar