söndag 13 oktober 2013

Chokladkaka

En kaka som inte är snål på choklad! 






Ingredienser: 
600g mörk choklad
250 g smör
2½ dl vatten
3 dl farinsocker
4½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
4 ägg

Ganache:
0,6 dl vispgrädde
170 g mörk choklad
1 msk smör

1. Sätt vattnet, smöret, farinsockret och chokladen i en teflon kastrull och hetta upp blandningen på låg värme tills ingredienserna smultit. Låt svalna. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Tillsätt mjölet, bakpulvret och äggen i smeten. Blanda väl. Häll degen i en smörad kakform med bakplåtspapper på bottnet.
3. Grädda kakan i 50 minuter. Låt svalna. 
4. Tillred ganachen: Mät chokladen, grädden och smöret i en kastrull. Blanda tills allting smultit. Låt svalna en stund och häll över kakan. Låt svalna och dekorera sedan med färska bär. 

 
 Celina hjälpte mig att baka :)

Detta resept grundar sig på Carla Bardis och Ting Morris bok, Chocolate - divine indulgence.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar